SØYA

Om oss

OM OSS

Velkommen til Søya Gard!

Vi er en familiedrevet gård som produserer lokale produkter som kjøtt, melk, ost, honning og ull samt folkedrakten: Søya drakten.

Vi er stolte av å være en bærekraftig virksomhet som tar vare på både miljøet og dyrene våre. Vi har en rekke dyr på gården, inkludert kyr, sauer, og høner og bier, og vi tar vare på dem med  omsorg og respekt.

I tillegg til vårt rikholdige gårdsutsalg og galleri  tilbyr vi også hytteutleie for de som ønsker å nyte naturen og roen. Hyttene våre ligger i nærheten av gården og har alt du trenger for et behagelig opphold.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål eller ønsker mer informasjon.

om-søya
Søya Drakt

Søya-draktene - norsk kulturarv håndsydd på Søya gård

Søya-draktene er en type tradisjonell norsk drakt som er håndsydd på Søya gård på Ålgård. Draktene er inspirert av norsk kulturarv og er et flott minne fra ditt besøk på gården.

Søya-drakten består av en stakk sydd i ren ull, med silkebånd som detaljer. I tillegg til stakken inkluderer drakten lette skjorter, silketørklær og smykker. Smykkene er et resultat av samarbeid med en lokal sølvsmed og er tilgjengelige i bronse og sølv. Søya-hodet, en Jernaldersau, kan også bli gjenkjent i Gjesdals kommunevåpen, og finnes på bringenålen og den spesielle kniven som er et resultat av samarbeid med en lokal knivsmed.

Draktene sys på bestilling og kan tilpasses etter ønske, med tilgjengelige farger som rødt og blått. Silketørklær blir vevd av en lokal vevkunstner og er spesialdesignet for draktene.

Søya-draktene er et flott alternativ for spesielle anledninger som bryllup, dåp, konfirmasjon eller nasjonale høytider. De er også et plagg å ha på seg under en tur på bygdemuseet eller en annen kulturell aktivitet.

Hvis du er interessert i å kjøpe en Søya-drakt, ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon og bestilling. 

 

Kontakt Info

Søya Gard kan nås innen 35 min fra Egersund eller Stavanger. Ligger midtvegs mellom Ålgård og Vikeså. Du finner oppkjørsel ved skilt og Søya figur.
Medlem av Hanen
Samarbeids­partner med Magma UNESCO Global Geopark og GeoFOOD
Finn oss på visitnorway.com